E cuditshme,shikoni se cfarë ndodh gjatë gjumit me trurin e njeriut

Shkencëtarët tregojnë se si disa orë gjumë bëjnë vend në tru për kujtime të reja.

Të gjithë kanë nevojë për të fjetur. Në të vërtetë, njerëzit shpenzojmn një të tretën e jetës të pa vetëdijshëm dhe të paralizuar, shkruan Daily Mail.

Por shkencëtarët ka kohë që mundohen të kuptojnë se çfarë ndodh gjatë këtij aktiviteti.

Sipas një studimi të ri është kuptuar përgjigja. Gjumi bën vend për kujtime të reja në tru, duke lënë neve të freskët për të bërë kujtime tjera.

Në fund të ditës, lidhjet në tru janë të tensionuara, të ngopura me të gjitha bisedat, pamjet dhe faktet që kemi zhytur në 18 apo më shumë orë derisa jemi zgjuar.

3 thoughts on “E cuditshme,shikoni se cfarë ndodh gjatë gjumit me trurin e njeriut”

  1. Can’t wait to read more about the conversion of ‘The Great Santini’. Your books always entertain & fascinate. It’s a sad day around here when I finish one of your novels. Of course, the same holds true for your non fiction.

Leave a Reply

Your email address will not be published.