Kjo ishte droga e preferuar e Hitlerit

Methamphetamina ishte droga e preferuar e elitës nazist. Një dozë e lartë, që tani njihet si Crystal Meth. Furnizuesi i tyre mes viteve 1939 dhe 1945 ka shitur më shumë se 200 milionë pilula.Fiziologu, Prof. Otto Ranke shkruante: “Me këtë drogë mund të arrish suksese shumë lehtë pa ndjerë lodhje të dukshme 36 deri në 40 orë”.

Edhe vetë Hitleri ishte i varur nga droga si opiata  dhe metamfetamina. Metamfetamina vepron si adrenalina e trupit. Nga ana tjetër  kjo drogë shkakton mpirjen e trurit dhe shmang ndjenjat zhgënjyese, si reflektimi ose ngacmimin e ndërgjegjies për reflektim.

One thought on “Kjo ishte droga e preferuar e Hitlerit”

  1. we need to conserve trees anyway, i mean, that how we survive.people have to cut down trees to make paper and you need paper of some sort to mail letters and the envelopes are made out of paper most times too.

Leave a Reply

Your email address will not be published.